22 НАГРАДЕ ЗА НАШЕ ЂАКЕ НА КОНКУРСУ „СВИ ЗАЈЕДНО ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ”

На Наградном конкурсу који је у новембру 2019. расписало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије заједно са Амбасадом Француске и Француским институтом у Србији на тему „Сви заједно за родну равноправност“, а који је био намењен ученицима и ученицама средњих школа у Републици Србији, у циљу борбе против родних стереотипа и насиља над женама, награђено је двадесе..

AЛЕКСА ВИЛИЋ, ЈЕДАН ОД ПЕТ ФИНАЛИСТА 48. ЛИМСКИХ ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ

Aлекса Вилић, ученик 4-2 разреда Карловачке гимназије, један је од укупно пет финалиста  48. Лимских вечери поезије. На овај најстарији поетски конкурс, већ 48. пут, пријављују се ученици средњих школа из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Након разрешења шифри, жири у саставу: Јасмина Ахметагић, Бојана Стојановић Росић и Светлана Калезић Радоњић, прогласио је следеће финалисте: А..

НАГРАДА ФРАНЦУСКОГ ИНСТИТУТА ЗА ПРОЈЕКАТ КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Карловачка гимназија је и ове године учествовала и освојила награду на конкурсу „La main à la pâte“ који већ седми пут организује Француски институт из Београда, у сарадњи са Амбасадом Републике Француске у Србији. Тема овогодишњег конкурса била је „Спасимо биолошку разноврсност!“  Циљ овог програма јесте да се међу ученицима током њиховог редовног образовања промовише наука и нау..

КАРЛОВАЧКА ГИМНАЗИЈА НА СВЕТСКОМ ФЕСТИВАЛУ УЧЕНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА „BE THE CHANGE“

Карловачка гимназија је 20. новембра учествовала на светском фестивалу ученичких достигнућа „Be the Change“ у области дизајна. Организатор овог догађаја је Design For Change, фондација из Бостона која ради под покровитељством УН. Овај датум (20. новембар) изабран је и као светски дан детета. Ове године у прогаму су учествовале школе из 61 државе. За Фестивал су одабране школе из 25 држава које су ис..

ЕВРОПСКА НАГРАДА ЗА ПРОЈЕКАТ „THE FUTURE IS IN MY HANDS“

Карловачка гимназија је заједно са једном школом из Турске била оснивач и главни координатор eTwinning пројекта „The Future is in My Hands“, који је реализован широм Европе и Азије. Овај пројекат је посвећен занимањима ученика у будућности, њиховим интересовањима и мотивацији коришћењем различитих ИКТ алата. Као пројекат од изузетног квалитета и значаја, добио је Националну и Ученичку ознаку ..

АЛЕКСА ВИЛИЋ У ФИНАЛU 28. ПОЕТСКОГ КОНКУРСА “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ”

Алекса Вилић, ученик 4-2 разреда Карловачке гимназије, ушао је у финале 28. Поетског конкурса “Десанка Максимовић” у организацији Ваљевске гимназије и Српске књижевне задруге. Ове године пристигла је 41 песничка збирка. Жири у саставу: Драган Лакићевић, главни уредник СКЗ (председник), академик Матија Бећковић, песник (члан) и др Вера Ваш, професор Ваљевске гимназије (члан), донео ..

ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Ученици Карловачке гимназије освојили су прво место у Србији на такмичењу „Design for change“ које организује Фондација „Design For Change World“ са седиштем у Бостону (САД), а која делује под покровитељством УН. Освајањем првог места пласирали смо се на светско такмичење и фестивал ученичких достигнућа који ће се ове године одржати 20. новембра у онлајн формату. Финално такмичење је ове године тр..

ЕВРОПСКА НАГРАДА ЗА ПРОЈЕКАТ “WORLD WEATHER WATCH NOVEMBER 2019”

Ученици Карловачке гимназије освојили су  Европску, Националну и Ученичку ознаку квалитета за e-Twinning пројекат “World Weather Watch November 2019”. Пројекат је реализован са школама широм Јордана и целог света. Основнe теме пројекта су климатске промене и њихов утицај на људе кроз анализу математичких података добијених праћењем промене времена. Похваљују се следећи ученици: Хана Фифа II5 ..

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА АЛЕКСАНДРА МИШКОВА У ХОЛУ КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

L’exposition de photographies “En avance sur son temps – 130 ans de la Tour Eiffel et 30 ans de la Pyramide du Louvre” du photographe de Novi Sad Aleksandar Miškov, a été officiellement inaugurée le jeudi 29 octobre dans le lycée de Karlovci. C`est monsieur Branko Stojkov, directeur par interim qui a inauguré l`exposition. L’auteur de l’exposition M. Aleksandar Miškov , les représentants de l’Institut français de Serbie, attaché pour la coopération linguistique M. Franck Hiddinga et M. Vladimir Marinkovic responsible de l’Institut français de Novi Sad ainsi que le maire de Sremski Karlovci M. Aleksandra Stojkečić ont été présé..