“HWPL PEACE EDUCATION” ИЗ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ У КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Интернационална група младих људи IPYG (“International Peace Youth Group”),  који спроводе разне активности у циљу успостављања мира на светском нивоу, заједно са организацијом “Heavenly Culture World Peace Restoration of Light” (HWPL), била је гост Карловачке гимназије 11. фебрура 2020. Они су том приликом одржали радионицу са матурантима наше школе. Главни циљ “HWPL Peace Education” за студенте јесте да науче да ком..

Награде и признања Друштва за српски језик и књижевност Србије

Додела награда Друштва за српски језик и књижевност Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије ученицима и наставницима за најбољи средњошколски писмени задатак, литерарне секције, лингвистичке секције, листове и часописе основних и средњих школа и најбоље методичке припреме  одржана је у петак, 7. фебруара 2020. године у Сали хероја на Филолошко..

Награда квалитета за “Code Week”

Још једна награда за Карловачку гимназију Наши професори рачунарства и информатике, Дејан Стакић и Горан Јовишић,  организовали су манифестацију ”Code Week” под покровитељством ЕУ Комисије и Google Europe. Ових дана нам је стигла награда за квалитет за овај програм. Честитамо колегама и ученицима који су учествовали у овом програму. Dear Code Week 4 All challenge participant, You are a winner! We are delighted to share with y..

САВИНДАН У КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

НАКОН СВЕТЕ АРХИЈЕРЕЈСКЕ ЛИТУРГИЈЕ СЛУЖЕНЕ У СРЕМСКОКАРЛОВАЧКОМ САБОРНОМ ХРАМУ, 27. ЈАНУАРА 2020. ГОДИНЕ, АКАДЕМИЈОМ У СВЕЧАНОЈ САЛИ КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ, ПРОСЛАВЉЕНА ЈЕ ШКОЛСКА СЛАВА. САВИНДАН СУ И ОВЕ ГОДИНЕ, УЗ БРОЈНЕ ДРАГЕ ГОСТЕ, СКУПА ПРАЗНОВАЛИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ КАРЛОВАЧКИХ УЧИЛИШТА: ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “23. ОКТОБАР”, КАРЛОВАЧКЕ БОГОСЛОВИЈЕ “СВЕТИ АРСЕНИЈЕ СРЕМАЦ” И КА..

“Cher ami…”

Ученици Карловачке гимназије, који уче француски језик као први, учествују у пројекту “Cher ami…”. Професорица Милица Француз  и наша бивша ученица, Анђела Васиљевић (са Универзитета  у Лилу), покренуле су, са 13 ученика треће и четврте године, овај пројекат у новембру 2019. године,  с намером да се ученици упознају са новом културом, начином живота, обичајима, као и свакодневним активно..

Претпремијера – емитовање прве епизоде серије “Доситеј путник просвећености”

У среду, 22. јануара 2020. године у Карловачкој гимназији је гостовала екипа школске редакције Радио-телевизије Србије, која је ученицима и професорима наше школе  представила своје најновије постигнуће — серију Доситеј путник просвећености. Претпремијерно је приказана пројекција прве епизоде под називом  Детињство. Након тога, са ученицима се разговарало о изазовима и напорима к..

Европска награда за Карловачку гимназију за пројекат “Discovering A.R.T.”

Карловачка гимназија је освојила и трећу Европску ознаку квалитета за изузетност рада у оквиру eTwinning пројекта „ Discovering A.R.T (A: Albrecht Dürer, R: Raffaello Sanzio, T: Titian)“. Рад наших ученика и школе признат на највишем европском нивоу. Наша школа је била главни оснивач и координатор овог пројекта заједно са школом из Турске. Пројекат је посвећен наведеним сликарима и њиховим уметничким делима која..

УЧЕШЋЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ

На Филолошком факултету у Београду, 14. децембра, одржана је конференција на којој су учесници кампа у Тршићу презентовали своје овогодишње радове. Лингвистички камп је представио своја истраживања на тему жаргонизма, дијалектизма и фразеологизма. Ученица другог разреда Карловачке гимназије Данијела Миленковић је током кампа обрађивала фразеологизме који означавају карактерн..

ПРВО МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ ’’ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ’’

У Туристичком насељу “Рибарско острво”  је 11. децембра 2019. године, одржано Регионално такмичење за Војводину под називом ’’Пословни изазов’’. На такмичењу је учествовало 120 ученика из 26 средњих школа из Војводине. Ученици су били подељени у 25 тимова чији је задатак био да реше задати пословни изазов. Организатор такмичења је организација ”Достигнућа младих у Србији” ..

ДРУГА НАГРАДА ЗА ЛИКОВНО СТВАРАЛАШТВО

У суботу, 14. децембра у препуној сали Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине у Новом Саду, отворена је изложба под називом “Линија”. Ово је 65. Изложба ликовних радова деце и омладине Србије на којој су наши ученици Иван Кошић и Петар Кошић из II 5 одељења освојили ДРУГУ награду за заједнички рад настао на часовима ауторске пројектне наставе „Лица“, Јоване Попови..