Европска награда за Карловачку гимназију за пројекат “Discovering A.R.T.”

Карловачка гимназија је освојила и трећу Европску ознаку квалитета за изузетност рада у оквиру eTwinning пројекта „ Discovering A.R.T (A: Albrecht Dürer, R: Raffaello Sanzio, T: Titian)“. Рад наших ученика и школе признат на највишем европском нивоу. Наша школа је била главни оснивач и координатор овог пројекта заједно са школом из Турске. Пројекат је посвећен наведеним сликарима и њиховим уметничким делима која..

УЧЕШЋЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ

На Филолошком факултету у Београду, 14. децембра, одржана је конференција на којој су учесници кампа у Тршићу презентовали своје овогодишње радове. Лингвистички камп је представио своја истраживања на тему жаргонизма, дијалектизма и фразеологизма. Ученица другог разреда Карловачке гимназије Данијела Миленковић је током кампа обрађивала фразеологизме који означавају карактерн..

ПРВО МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ ’’ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ’’

У Туристичком насељу “Рибарско острво”  је 11. децембра 2019. године, одржано Регионално такмичење за Војводину под називом ’’Пословни изазов’’. На такмичењу је учествовало 120 ученика из 26 средњих школа из Војводине. Ученици су били подељени у 25 тимова чији је задатак био да реше задати пословни изазов. Организатор такмичења је организација ”Достигнућа младих у Србији” ..

ДРУГА НАГРАДА ЗА ЛИКОВНО СТВАРАЛАШТВО

У суботу, 14. децембра у препуној сали Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине у Новом Саду, отворена је изложба под називом “Линија”. Ово је 65. Изложба ликовних радова деце и омладине Србије на којој су наши ученици Иван Кошић и Петар Кошић из II 5 одељења освојили ДРУГУ награду за заједнички рад настао на часовима ауторске пројектне наставе „Лица“, Јоване Попови..

Споразум о сарадњи са гимназијом из Санкт Петербурга

Директор Карловачке гимназије, Радован Ковачевић,  и директорка Гимназије бр. 168 из Санкт Петербурга, Светлана Лебедева, потписали су 11.12. 2019. године, у Сремским Карловцима, споразум о сарадњи.   Потписивању споразума и састанку који је одржан тим поводом, присуствовали су и Николај Сењик, директор Руске школе у Београду, Татјана Фадејева,  заменица директорке школе из Санкт Пете..

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЗВАНИЧНИКА ИЗ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ ПРОВИНЦИЈЕ ХАНГЏОУ ИЗ НР КИНЕ

Карловачку гимназију је, 2. децембра 2019. године, посетила осмочлана делегација кинеских званичника, на челу са господином Џоу Ђамином, првим секретаром Џеђанг Универзитета за науку и технологију. Уз подршку и помоћ кинеског директора Конфуцијевог института Универзитета у Новом Саду, господина Чен Хујиа, који је посредовао у организацији овог састанка, разговарано је о могућности..

КАРЛОВАЧКА ГИМНАЗИЈА НА ФЕСТИВАЛУ НАУКЕ

У петак, 29.11.2019. године, дванаест ученика II3, II4 и II6 разреда заједно са својим професоркама Милицом Гагић и Љубицом Чуданов, учествовали су на осмом Фестивалу науке у Првој крагујевачкој гимназији. На позив директорке Гимназије, госпође Славице Марковић, ученици кинеског, норвешког и јапанског одељења Карловачке гимназије презентовали су своја знања о древним и савременим кинески..

ДРУГА НАГРАДА НА ЛИКОВНОМ КОНКУРСУ

На конкурсу који је расписао Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине – Нови Сад, за 65. Изложбу ликовних радова деце и омладине Србије и 17. међународну изложбу дечјих радова на тему: ЛИНИЈА (сусрет, снага, осећање, кретање, ритам, магија), Иван Кошић и Петар Кошић, ученици II 5 одељења Карловачке гимназије, освојили су ДРУГУ награду за заједнички рад настао на часовима аут..

САРАДЊА КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ И АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ АРГЕНТИНЕ

У четвртак, 29. новембра, Карловачку гимназију је посетио шеф конзуларног одељења Републике Аргентине, господин Хуан Скартасини дел Рио. Овом посетом настављена је сарадња између Карловачке гимназије и амбасаде Аргентине захваљујући којој се протеклих 5 година организује литерарно такмичење за ученике шпанског језика који пишу саставе на различите теме из аргентинске културе. К..

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА “ОТИСЦИ ВРЕМЕНА”

На позив Основне школе „Иван Гундулић“ из Новог Сада, а поводом обележавања 210 година постојања школе, ученице Карловачке гимназије Вишња Врањеш (II3), Ива Смук (II5) и професор ликовне културе Јована Поповић Бенишек, учествовале су на ликовној колонији „Отисци времена“, у суботу, 23 новембра, 2019. године. Организоване су четири радионице на којима су се ученици могли опробати и савлад..