ИСПРАЋАЈ ЉИЉАНЕ БЕРКОВИЋ

  С дубоким поштовањем и искреном тугом колектив Карловачке гимназије се опрашта од колегинице, бившег карловачког ђака, професорке немачког језика Љиљане Берковић. У нашим сећањима ће остати као изузетан лингвиста и велики професионалац, талентована, енциклопедијског знања, а надасве као племенит и правдољубив пријатељ, посвећена свом раду, својим ученицима и сину Филипу. Ис..

ДОДЕЛА ПОХВАЛНИЦЕ И ПОКЛОНА ФОНДАЦИЈЕ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА II ЗА ОБРАЗОВАЊЕ

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. По први пут ове године церемонија обраћања организована је у виртуелном простору, где су се Њ.К.В. Престолонаследник Александар, српски министар просвете Младен Шарчевић, његова колегиница из Републике Српске  Наталија Тривић, менаџер за однос..

Фонд “Иван Радоњић” резултати конкурса

Фонд  „Иван Радоњић“ сваке године расписује Конкурс за кратку причу на којем право учешћа имају матуранти Карловачке гимназије. На овогодишњем конкурсу награђени су аутори:   Војин Рудовић за причу „Сва моја острва“ Марија Кузмановић за причу „Воз“ Матеја Карделис за причу „Кратка прича“ Добитницима су награде уручили представница Фонда проф. Мирјана Торачки и директор ..

1. НАГРАДА У КАТЕГОРИЈИ ЗА КРЕАТИВНИ ТЕКСТ ЗА НИКОЛИНУ ДИКИЋ, УЧЕНИЦУ 3-6 КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Николина Дикић, ученица 3-6 разреда Карловачке гимназије, освојила је 1. награду на Великом конкурсу за средњошколце креативце, у организацији Факултета савремених уметности из Београда. У категорији креативни текст, стручни жири састављен од девет чланова,   Николинин драмски текст „Срамота нашег одраза“, издвојио је као најбољи. Награда у виду таблета јој је уручена на великој ..

ОНЛАЈН НЕДЕЉА КИНЕСКИХ ФИЛМОВА ЗА ДЕЦУ

У овој сезони процвалог цвећа, Амбасада Народне Републике Кине у Републици Србији одржаће онлајн “Недељу кинеских филмова за децу” и упознати вас са дечијим филмовима сниманим последњих година. Специјално за вас приказаће се осам филмова, међу којима су: Добар дечак и кунг фу, Путовање за памћење, Одред за спасавање животиња и други. Омогућила их је кинеска Web страница за гледање ..