Нови смер у Карловачкој гимназији

  У Карловачкој гимназији од наредне школске године биће отворен смер историја и географија. Реч је о смеру који је намењен ученицма са посебним способностима за те области. Биће уписано једно одељење од 20 ученика, а пријаве за полагање пријемног испита биће омогућене почетком априла. Опширније Биљана Куриш.   Веза до вести на РТВ

TweetMeet

Бранка Ранисављевић, професорица математике и информатике, изабрана је, од стране Microsoft Education, у конкуренцији наставника из целог света, за једног од 18 наставника-домаћина на светском глобалном догађају на Тwitter –у. TweetMeet ће се одржати 17. марта 2020. године. На овом глобалном догађају биће представљени светски пројекти на којима је професорица Ранисављевић радила заједно са нашим уче..

ПОВРАТАК ЧИТАЊУ И ЋИРИЛИЦИ

Гимназија „Светозар Марковић”, Нови Сад, 3. 3. 2020. Ученици трећег разреда Карловачке гимназије гостовали су у новосадској гимназији „Светозар Марковић”, 3. 3. 2020. године, у оквиру акције Српске књижевне задруге „Повратак читању и ћирилици”. Повод је било представљање „Књиге о Шумановићу”, из 111. Кола. На почетку скупа окупљене је поздравила директор школе гђа Татјана Вукадиновић, ..

Такмичење из беседништва

На Републичком такмичењу из беседништва, одржаном у Гимназији „Светозар Марковић” 7. 3. 2020. године, ученица Карловачке гимназије Теодора Гвозденац (IV3) освојила је треће место у категорији Аргументација и садржај говора. Ово такмичење из беседништва организују Српско филозофско друштво, Естетичко друштво Србије и сама Гимназија „Светозар Марковић“.   Маја Рогач Станчевић, про..

ПЕЧА КУЧА ИЗ ТОКИЈА ПОДРЖАЛА ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАТУРАНАТА КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

У Спомен-библиотеци Карловачке гимназије, дана 03.03.2020. године, од 12:40 сати, матуранти Карловачке гимназије су, примењујући јапански стил презентације, говорили о различитим улогама човека у савременом свету. Карловачка гимназија је по други пут организовала догађај који је званично подржала организација Печа куча (Pecha Kucha) из Токија. Улаз је био слободан, а матуранти су своју вешти..

“HWPL PEACE EDUCATION” ИЗ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ У КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Интернационална група младих људи IPYG (“International Peace Youth Group”),  који спроводе разне активности у циљу успостављања мира на светском нивоу, заједно са организацијом “Heavenly Culture World Peace Restoration of Light” (HWPL), била је гост Карловачке гимназије 11. фебрура 2020. Они су том приликом одржали радионицу са матурантима наше школе. Главни циљ “HWPL Peace Education” за студенте јесте да науче да ком..

Награде и признања Друштва за српски језик и књижевност Србије

Додела награда Друштва за српски језик и књижевност Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије ученицима и наставницима за најбољи средњошколски писмени задатак, литерарне секције, лингвистичке секције, листове и часописе основних и средњих школа и најбоље методичке припреме  одржана је у петак, 7. фебруара 2020. године у Сали хероја на Филолошко..

Награда квалитета за “Code Week”

Још једна награда за Карловачку гимназију Наши професори рачунарства и информатике, Дејан Стакић и Горан Јовишић,  организовали су манифестацију ”Code Week” под покровитељством ЕУ Комисије и Google Europe. Ових дана нам је стигла награда за квалитет за овај програм. Честитамо колегама и ученицима који су учествовали у овом програму. Dear Code Week 4 All challenge participant, You are a winner! We are delighted to share with y..

САВИНДАН У КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

НАКОН СВЕТЕ АРХИЈЕРЕЈСКЕ ЛИТУРГИЈЕ СЛУЖЕНЕ У СРЕМСКОКАРЛОВАЧКОМ САБОРНОМ ХРАМУ, 27. ЈАНУАРА 2020. ГОДИНЕ, АКАДЕМИЈОМ У СВЕЧАНОЈ САЛИ КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ, ПРОСЛАВЉЕНА ЈЕ ШКОЛСКА СЛАВА. САВИНДАН СУ И ОВЕ ГОДИНЕ, УЗ БРОЈНЕ ДРАГЕ ГОСТЕ, СКУПА ПРАЗНОВАЛИ УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ КАРЛОВАЧКИХ УЧИЛИШТА: ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “23. ОКТОБАР”, КАРЛОВАЧКЕ БОГОСЛОВИЈЕ “СВЕТИ АРСЕНИЈЕ СРЕМАЦ” И КА..