Ученици Карловачке гимназије у 3. филмском “Мулти-мосту”

У периоду од 15-18. септембра 2019. г. ученици Карловачке гимназије учествовали су у 3. међународном филмском пројекту намењеном деци и младима “Мулти-мост”. Овај пројекат награђен је од стране Фондације Темпус Европском језичком ознаком као пример иновативне иницијативе у области учења страних језика.

Основна идеја целог пројекта је успостављање веза између деце и омладине Европе и света упознавање културе других народа и представљање своје културе на креативан, стваралачки начин, подизање мотивације за учење страног језика, као и учење језика кроз непосредну комуникацију. У делу пројекта који је реализован у С.Карловцима учествовали су ученици  Карловачке гимназије, богословије “Св. Арсеније Сремац”, ОШ “23. октобар” као и гости из Јарославља, Томска, Новосибирска (Русија), Кијева (Украина), Минска (Белорусија).

Ученици Карловачке гимназије су имали прилику да снимају филм заједно са својим вршњацима, члановима студија “Детектив” који постоји при гимназији “Св. Игњатије Брајчанинов” у Јарослављу (Русија), чији су филмови награђивани многобројним признањима на међународним омладинским филмским фестивалима.

Поред учествовања на радионицама, карловачки ђаци су имали прилику и да погледају награђиване филмове са омладинских фестивала као и руски филм намењен младима “Со дна вершини”.

Током трајања пројекта Карловце је посетила Наталија Мињина, један од организатора фестивала Бронзани витез из Томска (Русија), која је овом приликом уручила “Бронзаног витеза” Јакову Попов, ученику 1. разреда Карловачке гимназије за филм “Деца Сави”.

Пројекат је подржала општина Сремски Карловци, а његов организатор је Студио ДОМ.