Ученици Карловачке гимназије на размени у Шпанији

Učenici Karlovačke gimnazije na razmeni u Španiji

У периоду од 29.октобра до 5.новембра 2018. године, 16 ученика Карловачке гимназије из разреда II-5 и IV-4, провело је седам дана у месту Вал де Ушо у покрајини Веленсија у Шпанији.

Током боравка у шпанским породицама упознали су се са обичајима и традицијом Шпанаца, њиховом кухињом, као и историјом и културом Аутономне покрајине Валенсија. Ученици су обишли градове Вал де Ушо, Сагунто, Валенсију и многа друга оближња места. Присуствовали су часовима у школи IES Botanic Cavanilles и упознали се са њиховим школским системом. На пријему код градоначелнице Вал де Уша истакнута је важност оваквих размена због вежбања језика и упознавања различитих култура чиме је указано на потребу поштовања културне, верске и језичке разноликости. Ученици су се вратили препуни позитивних утисака, богатији за нова пријатељства и искуства и нестрпљиво очекују узвратну посету.

Размену су реализовале Тања Кнежевић, професор енглеског језика и Јелена Камберовић, професор шпанског језика, у сарадњи са професорима енглеског језика Игором Пињеиро Кариљо и Фином Сото Ћаварија.

Ова размена замишљена је са циљем упознавања култура две земље и вежбања шпанског и енглеског језика.

Blog Attachment