Смотра рецитатора „Песниче народа мог‟

20190311_142052

Зонска смотра рецитатора Јужнобачког округа „Песниче народа мог‟ одржана је у Народној библиотеци „Вук Караџић‟ Бачу, 16. и 17. марта. Манифастацију су организовали Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине и Народна библиотека из Бача. Општину Сремски Карловци представљале су Теодора Јовановић, ученица Основне школе „23. октобар‟, која се такмичила у средњој категорији, а у категорији старијих рецитатора Ружица Малбаша и Марија Кузмановић, ученице Карловачке гимназије.

Такмичарке су се пласирале на овај ниво такмичења учешћем на Градској смотри рецитатора „Песниче народа мог‟ која је одржана у Карловачкој гимназији, 2. марта 2019. године. Ову смотру организовали су Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине и Карловачка гимназија. Жири који је оцењивао уметничку интерпретацију песама сачињавали су: професорка српског језика и књижевности Славица Шокица, као председница жирија, драмски уметник Дејан Шарковић и професор руског језика и књижевности Бранислав Мандић. Након наступа учесника смотре, жири је донео одлуку да прво место припадне Ружици Малбаши, друго место Марији Кузмановић и треће Мини Докић.

На смотри у Карловачкој гимназији стихове су говориле ученице четврте године Мина Докић, Катарина Чокрлић, Ружица Малбаша, Ања Димитров и Ивана Катанчевић. Њихова менторка је била професорка Љиљана Малетин Војводић, професорка Јована Реба је била менторка Маријани Пижем, Катарини Бијелић, Анћели Видаков и Анастасији Маринковић, а професорка Јелена Марјановић Марији Кузмановић.

Све такмичарке су веома надахнуто говориле изабране стихове и показале изузетно зрео приступ вештини рецитовања.

Ј. М.

Blog Attachment