RАЗМЕНА УЧЕНИКА СА ГИМНАЗИЈОМ ИЗ ЗАЈЕЧАРА

           У организацији Покрета горана Војводине и Дечијег центра из Зајечара, а под покровитељством Европске уније (Подршка цивилном друштву), Карловачка гимназија је започела сарадњу и размену ученика са гимназијом из Зајечара. Слоган „Различитости нас уједињују“ у најкраћем описује тему започете сарадње. Матуранткиње наше школе Дуња Микић, Софија Шијаковић и Емилија Квочка, у пратњи Дејана Ђурђева и Владимира Будалића, координатора програма, провеле су три садржајна дана у Зајечару, од 21. до 23. септембра, упознајући се са културом, историјом и наслеђем Источне Србије и живописним зајечарским крајем.

          Представнице наше школе учествовале су у бројним радионицама како би се упознале са животом и навикама својих домаћина, а у исто време својим ангажовањем и непосредношћу на најлепши начин су представиле свој крај и школу из које долазе. Утисци са путовања и боравка у Зајечару су изузетни, пре свега захваљујући одличној организацији покровитеља и домаћина. За кратко време, наше ученице су имале јединствену прилику да се упознају са богатим културно-историјским наслеђем зајечарског краја, обишавши Градски музеј, Felix Romulianu, излетиште „Влашки до“, планинарски дом и комплекс утврђења на брду Краљевица, али и зајечарске клубове у којима се негује и чува култура рок музике.

        Пројекат предвиђа да наши домаћини дођу  у Сремске Карловциме. Тако ћемо имати прилику  да им захвалимо и на гостопримству и на свему што смо тамо видели и доживели. Унапред се радујемо гостима из Зајечара, размени ученичких идеја и доброј енергији коју смо покренули.

 

                                                                                                                                                                                                    Дејан Ђурђев

Blog Attachment