ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ

51395086_10155754563152364_8789246152848441344_n

Национални модел дуалног и предузетничког образовања промовисан је представницима школа, компанија и градске администрације у Скупштини Града Новог Сада, а у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Након уводне речи градоначелника Новог Сада, Милоша Вучевића, потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за образовање Михаља Њилашија и помоћника министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање, проф. др Габријеле Грујић, окупљенима се обратио и директор Карловачке гимназије, Радован Ковачевић, и представио резултате рада Ученичке задруге која у Гимназији постоји од 2006. године. Карловачка гимназија је једна од ретких школа у Србији у којој ученици имају прилику да раде и на тај начин се и пре избора факултета упознају са неким занимањима, те је директор указао и на значај развоја предузетничких компетенција код средњошколаца, као и осталих кључних копмпетенција у процесу целоживотног учења, истичући добробити које ученици стичу радећи као школски водичи у најстаријој српској гимназији, а то су развој реторичких способности, јачање самопоуздања, отклањање страха од јавног наступа, као и вежбање страних језика приликом обилазака гимназије са страним туристима.

Како изгледа сам начин рада и вођење кроз Карловачку гимназију презентовали су школски водичи, ученици Ана Иковац (III2) и Глигорије Јосимов (IV3).

 

Blog Attachment