Европски дан језика и Међународни дан преводилаца

Обележавање Европског дана језика и Међународног дана преводилаца 1. октобра 2019. године у Карловачкој гимназији и овај пут било је посвећено ученицима првог разреда, којима су старији ђаци са својим професорима пожелели добродошлицу приредивши им свечани  програм на свим језицима, који се у Калровачкој гимназији изучавају и истовремено их позивајући да им се у том стицању језичких знања придруже развијајући  све своје таленте.

Посебна част ове године  указана је ученицама, које су оствариле завидна постигнућа  и положиле међународно признате испите  из руског језика. Овом пригодом је координатор образовних програма у Руском дому, госпођа Јулија Зорић, свечано уручила сертификате награђенима.

Честитамо ученици  Катарини Чокрлић, која је под менторством почившег професора Карловачке гимназије, Бранислава Мандића,  положила С2 ниво из руског језика и Татјани Марушић и Ружици Малбаша за положени С1 ниво, такође под менторством професора Бранислава Мандића. Најтоплије честитке упућујемо и ученицама професора Бранислава Мандића,  Елени Лермајер, Сари Попов, Милици Мушицки и Теодори Попов и ученицама професорке Нађе Маркс, Владислави Стојановић и Сандри  Мариновић за положени В2 ниво из знања руског језика.