CICEROCONCORDIA – Такмичење за промовисање слоге у Европи и свим деловома светa

IMG_2419

Значајно и лепо дешавање у Карловачкој гимазији

И ове године, 23. марта, са великим задовољством, Србија се, са центром у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима, придружила еминентном такмичењу  CICERO – Certamen In Concordia Europae Regionumque Orbis – Такмичење за промовисање слоге у Европи и свим деловома светa. Тема је заједничко културно наслеђе, а ове године била је: Митолошке животиње.

Такмичење се одвија под патронатом Унесkа – A Ray of Hope UNESCO Youth Ambassador for the Culture of Peace, Савета Европе и културних организација различитих земаља.

У националној категорији предвиђена је награда за прво место, а то је ваучер за књиге у висини од 5000 динара, у књижари Bulevar Books у Новом Саду, која је поклонила и књиге за освојена прва четири места и тиме подржала ову значајну манифестацију. Такмичење је такође подржало и Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца поклањајући вредне књиге. Сви учесници добијају дипломе организатора, господина Патрика Воисина, и амасадора Унесца господина Федерика Мајор Зарагозе.

Постали смо део овог пројекта са осталим земљама света: Француском, Великом Британијом, Италијом, Шпанијом, Андором, Аустралијом, Тунисом и Сједињеним Америчким Државама. Сврха такмичења је повезивање ученика који проучавају латински језик и античко културно наслеђе. Реч је о иновативној идеји, која мотивише ученике на сарадњу ван националних граница.

Захваљујем се свима, који су подржали ову дивну манифестацију!

Бојана Буторац, ауторка такмичења за Србију, професорка класичних језика

Blog Attachment