6. ФИЛОЛОШКИ ЛИТЕРАРНИ СУСРЕТИ У „СВИЛАРИˮ

У петак, 23. 9. 2022 организацији Културне станице „Свилараˮ и Карловачке гимназије године одржани су 6. Филолошки литерарни сусрети. Учесници Сусрета ове године били су професори и ученици Ваљевске гимназије, Филолошке гимназије из Београда, Гимназије „Михајло Пупинˮ из Ковачице, Зрењанинске гимназије, Гимназије „Вељко Петровићˮ из Сомбора, Српске Православне Богословије Светог Арсенија из Сремских Карловаца и Карловачке гимназије.
У првом делу дружења, у част 100 година од рођења Борислава Михајловића Михиза, др Владан Бајчета говорио је о животу и стваралаштву овог значајног књижевника, критичара и знаменитог карловачког ђака. Након тога, са писцем Слободаном Владушићем разговарало се о роману „Омамаˮ и о значају читања.
У другом делу сусрета, поводом 130 година од постојања Српске књижевне задруге, уредник Драган Лакићевић и управник др Душко Бабић, представили су најстарију српску књижевну едицију плаво Коло.
Својим наступом програм је улепшала и етно‐група Карловачке богословије и Карловачке гимназије.
У завршетку програма, публика је уживала у монодрами „Наши даниˮ у извођењу Радослава Миленковића, глумца Српског народног позоришта. 
Организатор програма је Маја Стокин, професорка књижевности у Карловачкој гимназији.
 
📷 Културна станица „Свилараˮ
Blog Attachment