ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Ученици Карловачке гимназије освојили су прво место у Србији на такмичењу „Design for change“ које организује Фондација „Design For Change World“ са седиштем у Бостону (САД), а која делује под покровитељством УН.

Освајањем првог места пласирали смо се на светско такмичење и фестивал ученичких достигнућа који ће се ове године одржати 20. новембра у онлајн формату. Финално такмичење је ове године требало да се одржи у Бразилу.

У овом такмичењу, које има мото „I Can do“, ове године учествује 61 држава, 2.200.000 ученика и 67.000 наставника са 17.994 пројекта. Циљ овог програма јесте да ученици идентификују проблеме у својој локалној заједници, да покрену  промене на боље у циљу решавања проблема које су уочили користећи унапред задату методологију DFC организације и Глобалне циљеве (17  циљева) које су прописале УН.

Наш програм се зове „Карловачки сувенир – дар од срца“.

Ученица Тијана Дорошки из II 1 одељења проглашена је за нашег амбасадора овог програма.

У програму су учествовале Тијана Дорошки и Ања Вејновић, обе ученице II 1 одељења, а  као координатори и коаутори још и десетак ученика. Тијана и Ања ће, осим светског такмичења, учествовати на још једној конференцији ученика, заказаној за 11. новембар.

Честитамо нашим вредним и креативним ученицама.

Ментор награђеним ученицима је Горан Јовишић, професор информатике, а програмски сарадник је Милица Француз, професорка француског језика.