ШЕСТОРО УЧЕНИКА КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ – KЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

Након одржаног Окружног такмичења из књижевности (Књижевна олимпијада) и прегледања пристиглих тестова ученика са окружних такмичења, Ревизиона комисија Друштва за српски језик и књижевност Србије је објавила списак ученика који су се пласирали на Републичкo такмичење из књижевнoсти (Књижевна олимпијада).

Међу њима је и шесторо ученика Карловачке гимназије, ученица првог разреда, Катарина Круљ (ментор Маја Стокин), ученик другог разреда Драган Радаковић (ментор Јелена Ратков Квочка) и ученици трећег разреда: Андреа Оука, Горан Торло, Теодора Добрић и Ања Шушњар (ментор наведених ученика је Љиљана Малетин Војводић).

Катарина Круљ, Андреа Оука и Горан Торло су на Oкружном такмичењу у Карловачкој гимназији освојили прво место у категорији ученика првог, односно трећег разреда, a друго местo су освојили ученици Драган Радаковић (други разред), Теодора Добрић и Ања Шушњар (трећи разред).

Ученици Kарловачке гимназије кoји су на Oкружном такмичењу из књижевности, 20.02.2022. године, имали 16 и 15 бодова − пласирали су се на треће место, али немају проходност на даљи ниво такмичења.

Љиљана Малетин Војводић, проф. књижевности