Успех рецитатора Карловачке гимназије

Ања Вејновић, Лена Радуловић и Теодора Јовановић, ученице Карловачке гимназије, оствариле су успех на Зонској смотри рецитатора „Песниче народа мог“ у Сремској Митровици и у Бачу, у категорији старијег узраста, и пласирaле се на Покрајинску смотру рецитатора у Сечњу. Финалисткиње Градске смотре у Сремским Карловцима наступале су у изузетно јакој конкуренцији надахнутих рецитатора, пред стручним жиријем у саставу: Миодраг Петровић, Ана Лесковац, Амалија Ковач и Анико Крунц.

Организатор такмичења је био Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине у сарадњи са Библиотеком „Вук Караџић“ у Бачу и Установом за неговање културе „Срем“ у Сремској Митровици. У Бачу су изузетно љубазни домаћини организовали и обилазак културних и археолошких знаменитости места за све учеснике и њихове менторе. Менторке рецитаторки су професорке Карловачке гимназије: Љиљана Малетин Војводић, Маја Стокин и Јелена Марјановић.

Смотра „Песниче народа мог“ више од половине века окупља надарене рецитаторе и поклонике песништва. Ова манифестација, која је намењена, пре свега, младима, негује културу говора и подстиче љубав према поезији, уметности и језику.
Blog Attachment