УСПЕХ МАТУРАНАТА КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

У Карловачкој гимназији је у суботу 4. марта и у недељу, 5. марта 2023. године одржано Окружно такмичење у знању страних језика. Деветнаест матураната Карловачке гимназије постигло је запажене резултате и пласман на Републичко такмичење.

На такмичењу из енглеског језика под менторским радом професорке Весне Белић прво место у специјалној категорији освојио је Андреј Томић, друго место Дуња Бајчетић, а треће место Ана Савић и Небојша Ненадовић са менторком професорком Корнелијом Одри, док су прво место у општој категорији освојиле ученице Лара Стајић и Мина Милошевић са менторком професорком Јеленом Петровић и ученици Теодора Добрић и Немања Тобџић са менторком професорком Јованом Косијер Анабуси. Друго место у општој категорији освојиле су ученице Јована Петровић и Миа Николић са својим менторима, професорима Слободаном Ристићем и Јеленом Петровић, а треће место у општој категорији освојила је ученица Јелена Гавриловић под менторским радом професорке Јоване Косијер Анабуси.

На Окружном такмичењу из немачког језика прво место у специјалној категорији освојио је ученик Стефан Стојшин уз менторски рад професорке Дубравке Секулић, док је прво место у општој категорији освојио ученик Горан Торло са менторком, професорком Биљаном Гагић. Ученик Андреј Томић са менторком Софијом Мишковић освојио је треће место у општој категорији.

На Окружном такмичењу из француског језика ученица Тијана Дорошки под менторским радом професорке Милице Француз освојила је друго место у општој категорији.

Матуранти Карловачке гимназије остварили су сјајне резултате и на Окружном такмичењу из шпанског и италијанског језика. Са ментором професорком Јеленом Камберовић у специјалној категорији ученица Ана Молнар освојила је прво место, ученик Ђорђе Куруцић друго место и ученица Сара Стошић треће место. У истој категорији је ученица Теодора Добрић на такмичењу из италијанског језика освојила друго место уз менторски рад професорке Јасмине Ковачевић.

Честитамо свим такмичарима и менторима и желимо пуно успеха и среће на Републичком такмичењу.