СМОТРА РЕЦИТАТОРА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ

У Свечаној сали Карловачке гимназији, 14. марта 2023. године, одржана је смотра рецитатора на руском језику на којој су учествовали ђаци Основне школе „23. октобар“, Богословије „Свети Арсеније“ и Карловачке гимназије. Такмичење је реализовано уз подршку Општине Сремски Карловци, а господин Александар Саша Стојкечић, председник Општине, првопласираним рецитаторима поклонио је вредне књиге.

Деца су с надахнућем говорила не само стихове класика, Пушкина, Јесењина, Цветајеве, Ахматове, Љермонтова, већ и савремених аутора попут Ах Астахове. Жири се нашао пред тешким задатком, оцењивали су се добар изговор руског језика, емоционалност и изражајност.

У категорији основних школа прво место је освојио Алекса Ђорђевић (ментор професор Данијел Метикош), док су се за наредну етапу такмичења у рецитовању у Руском дому пласирали и Марина Палалић, Снежана Перић, Драгана Бунаревић, Наташа Радаковић и Ана Макарова.
У категорији средњих школа Христина Бјелајац, ученица трећег разреда Карловачке гимназије, (ментор професорка Ивана Крсмановић) заузела је прво место, а поред ње у Руском дому ће наступати и Данило Јовановић, Миа Величковић, Теодора Силард и Анђелина Шутија.

Ученици Богословије „Свети Арсеније“ Рајко Марковић и Михаило Раонић (ментор професор Бојан Грујичић) такође су импресионирали жири и представљаће своју школу на рецитаторском такмичењу под покровитељством Руског дома у Београду.

Христина Бјелајац и Алекса Ђорђевић су награђени књигом „Србијом“ Драгана Боснића.

Такмичење је реализовано уз подршку Општине Сремски Карловци, а организовале су га професорке Нађа Маркс и Јелена Марјановић.

Честитамо свим ђацима и радујемо се њиховим новим наступима!

Blog Attachment