ПРВА НАГРАДА ЗА ПОЕЗИЈУ НА „МИЛАНОВИМ ДАНИМА” У ПОЖЕГИ ТЕОДОРИ МАНДИЋ ВУЈАНАЦ

Наша ученица Теодора Мандић Вујанац (II5) освојила je ПРВУ награду на Првом литерарном конкурсу расписаним под окриљем манифестације „Миланови дани”, која се другу годину заредом одржава у Пожеги и Горобиљу, а посвећена је сећању на великог сликара и вајара Милана Туцовића (1965–2019). Теодорине песме проглашене су најбољим једногласном одлуком жирија (Војислав Карановић, Петар Матовић и Соња Стоковић).

Награду и диплому Теодори је уручио песник Војислав Карановић на поетско-музичкој вечери у Галерији „Милан Туцовић” у Пожеги, у четвртак, 7. септембра 2023, када су млади песници читали своју поезију а награђени, њих троје, наступали с Кабареом „Небула”. Теодорин наступ с Кабареом „Небула” био је веома запажено перформерско извођење њене песме „Лов”, чији снимак ћемо ускоро објавити.

У току четвородневног боравка у Пожеги наша ученица је, у пратњи своје професорке књижевности, Сандре Урбан, присуствовала и отварању изложбе „Омаж Милану Туцовићу” у галерији која носи његово име, великом концерту Београдске филхармоније на Тргу слободе, као и концерту под звездама Камерног оркестра Музикон у Горобиљу.

Захваљујемо се колегиницама и колегама из Основне школе „Емилија Остојић” у Пожеги, који су у организацији и реализацији „Миланових дана” били истовремено изванредно професионални, гостољубиви, предусретљиви и срдачни, што је боравак у овом граду нашој ученици и професорки учинило незаборавним.

Blog Attachment