ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О САРАДЊИ СА ЕМИНЕНТНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

У Карловачкој гимназији је  9. септембра 2020. године свечано обележено потписивање споразума између Карловачке гимназије и Музеја Војводине, Музеја града Новог Сада, Архива града Новог Сада, Архива Српске академије наука и уметности у Сремским Карловцима, Епархијом сремском, Ризницом Епархије сремске и Катедром за географију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду. Према речима директора Карловачке гимназије, Радована Ковачевића,  потписивање споразума представља завршницу преговора са поменутим институцијама у протеклом периоду.

Поводом отварања новог одељења у Карловачкој гимназији, Специјализованог одељења за ученике са посебним способностима за географију и историју, потписивање споразума о сарадњи са еминентним институцијама доприносиће унапређивању реализације наставе, а  наставним програмом предвиђени часови вежби одвијаће се у поменутим институцијама.

Важном догађају присуствовали су и ученици новог одељења којима су се током свечаности обратили директори и представници важних институција, међу којима су  се и директорка Музеја Војводине, Тијана Станковић Пештерац, као и директор Архива града Новог Сада, Петар Ђурђев осврнули на досадашњу успешну сарадњу са ученицима и професорима Карловачке гимназије.

Карловачкој гимназији је након потписивања споразума  уручена  донација Ротари клуба Нови Сад Alma mons, која ће допринети и оснажити изучавање енглеског језика у најстаријој српској гимназији. Маја Ковачевић, представница  РКНС Alma mons истиче да ће се у наредном периоду награђивати најбољи матурант Карловачке гимназије у области знања енглеског језика, како би се уз нове и  боље услове рада и учења ученици додатно мотивисали и усмеравали ка усавршавању и стицању знања.