Посета Шпанији у оквиру завршетка пројекта Еразмус+

У оквиру Еразмус + пројекта „Paseando entre estatuas“, ученице Карловачке гимназије са својим професоркама: Јеленом Камберовић, Јасмином Ковачевић и Јованом Ребом, посетиле су Саламанку у периоду од 14. до 21. маја, и, кроз широк спектар уметничких, културних и спортских активности, стицале нова животна и образовна искуства. Боравећи у шпанским породицама, ученице су имале прилике да усаврше шпански језик, као и да остваре нова пријатељства, не само са својим домаћинима, већ и са ученицима из Португалије и Француске. 
Учесници пројекта су добро упознали културне и историјске знаменитости Саламанке, као и средњовековног града Авиле, посетили село Могарас, специфично по пракси становника да куће украшавају великим сликама својих покојника, те се и пењали по шпанским планинама, на корак само од снегом покривене Сијере Неваде. 
Такође, програм је обиловао спортским активностима: слободним пењањем, стреличарством, рукометом, традиционалним шпанским играма, али и часовима салсе и рокенрола. 
Путовање у Саламанку је уједно било и завршница овог  пројекта, у којем је учествовало више од 100 младих од 11 до 17 година из Србије, Португалије, Француске и Шпаније.
Blog Attachment