ПОСЕТА МАТУРАНАТА КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ АМБАСАДИ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ У БЕОГРАДУ

ЧЕТВРТАК, 26. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

Jеданаест матураната Карловачке гимназије на смеру живи језици – норвешки језик (Максим Антонић, Филип Влахек, Петар Недељковић, Аријана Бихорац, Милана Лошић, Амелиа Стакић, Емина Дурић, Наташа Југовић, Данијела Савановић, Ана Релић и Теодора Киш), директор Гимназије Бранко Стојков и професорке Љиљана Малетин Војводић, Марина Крџавац и Милица Гагић,  позвани су били на пријем у Амбасаду Краљевине Норвешке у четвртак, 26. маја 2022. године.

Повод је био представљање нашег пионирског подухвата – норвешки језик као први страни језик у Карловачкој гимназији,  нешто на шта смо изузетно поносни, с обзиром на то да смо први у Републици Србији који су се осмелили на овај иноватини потез, као и упознавање ученика и професора са службеницима Амбасаде .

Прва генерација матураната добила је прилику да покаже колико су научили током ове четири године у Карловачкој. Ученици су се представили на најбољи могући начин, похваљени су за познавање норвешког језика, културе и обичаја, а сви заједно смо уживали у формалном и неформалном разговору, као и у чарима норвешке кухиње.

Надамо се плодоносној сарадњи и у годинама које долазе.

Blog Attachment