ПОСЕТА АМБАСАДОРА БРАЗИЛА И ПОРТУГАЛИЈЕ КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Карловачку гимназију су у суботу, 23. маја 2020. године посетили   Његова екселенција Амбасадор Бразила у Србији, Едуардо Ботеља Барбоза и  Њена екселенција Амбасадор Португалије у Србији, Марија Вирџинија Мендез Да Силва Пина. Амбасадоре је у Сремским Карловцима дочекао директор Карловачке гимназије, Радован Ковачевић, који их је упознао са историјатом најстарије српске гимназије, као и са актуелним дешавањима и свим образовним профилима и језицима, који се у школи уче.
Директор је са амбасадорима разговарао и о могућностима организације факултативних часова португалског језика за ученике Гимназије, као и о организацији догађаја у којима би се ученици упознали са начином живота и рада у Бразилу и Португалији.
Јубиларних 230 година од оснивања Карловачка гиманзија прославља 2021. године, када ће Португалија председавати Саветом Европске уније, а Нови Сад постати  престоницом културе, што ће  започету сарадњу обогатити бројним   манифестацијама, које ће објединити културне и образовне интересе ових двају земаља.

Blog Attachment