Општинска смотра рецитатора на руском језику

У уторак 12. марта, у Спомен-библиотеци Карловачке гимназије, одржана је трећа по реду Општинска смотра рецитатора на руском језику. На смотри су учествовали ђаци Основне школе „23. октобар“ и наше гимназије.
У категорији основаца прво место је освојила Искра Капуран, а на Републичко такмичење, које ће бити одржано у Руском дому, пласирале су се Нађа Лазић, Драгана Бунаревић, Нина Метикош и Милана Петровић.
Ученица III 3 одељења Теодора Силард заузела је прво место у групи старијих рецитатора којима руски није матерњи језик, а Антонина Граматчикова из I 3 је била прва у категорији изворних говорника руског језика. Поред Теодоре и Антонине, у Руском дому у Београду у наредној етапи такмичења своје умеће показаће и Константин Куленовић (III 2), Анжелика Рилскаја (I 3) и Анђелина Шутија (III 3).
Жири Општинског такмичења су чинили: Надежда Кондрат, лекторка за руски језик и председница жирија, Данијел Метикош, професор руског језика у ОШ „23. октобар“ и Свјетлана Стојановић, професорка руског језика.
Рецитатори који су освојили неко од прва три места на овом такмичењу награђени су књигама, а свим учесницима су додељене дипломе.
Ова ђачка смотра је реализована уз подршку Општине Сремски Карловци.
Blog Attachment