НАЈВЕЋИ ФАКУЛТЕТ У СРБИЈИ У ПОСЕТИ НАЈСТАРИЈОЈ СРПСКОГ ГИМНАЗИЈИ

Језички и културни пут око света

са Филолошким факултетом у Београду

Уживо из Карловачке гимназије

Пренос преко апликације Zoom

Петак, 7. мај 2021, у 12.45


            Сазнајте све о студијама на Филолошком факултету у Београду, о пријемном испиту и о упису. Упознајте се са преко 25 студијских програма и профила које вам нуди највећи факултет у Србији. Поред 20 европских и светских језика, ту су сутдије српског језика, српске и опште књижевности, као и неколико мултидисциплинарних профила.

            У петак, 7. маја 2021. године, највећи факултет у Србији представиће се свим заинтересованим средњошколцима, уживо из најстаријарије српске гимназије. Можете нам се придружити из сваког града у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори или некој другој земљи преко апликације Zoom – линк вас очекује на сајту Филолошког факултета у Београду. Довољно је да на почетној страници кликнете на банер са најавом и да онда пратите упутства (http://www.fil.bg.ac.rs/).

            Програм почиње у 12.45, информацијама о студијама на Филолошком факултету у Београду, о пријемном испиту и о упису на основне студије овог лета и јесени.

            Након тога, ученици Карловачке гимназије добиће прилику да уживо питају све што их занима, док они који нам се виртуелно придруже преко Zoom-a питања могу постављати путем чета.

            У занимљивој завршници програма можете начинити прве кораке на језичком и културном путовању око света са Филолошким факултетом у Београду. Наши професори упознаће вас са основама арапског и јапанског писма и научити вас да напишете своје име на арапском и на јапанском језику!

            Филолошки факултет у Београду захвалиће се Карловачкој гимназији на гостопримству донацијом преко 50 књига – властитих издања, публикација чију су аутори његови професори и других наслова који могу бити корисни ученицима најстарије српске гимназије.

            Филолошки факултет припремио је донације и за низ других гимназија у Србији, као и за сродне факултете у Србији и окружењу. Ове донације Факултет ће ускоро уручити њиховим представницима, приликом међусобних посета.

            Делегацију Филолошког факултета у Београду приликом посете Карловачкој гимназији 7. маја 2021. чиниће:

  • проф. др Ненад Томовић, продекан за научни и стручни рад и управник Катедре за англистику;
  • проф. др Јелена Костић Томовић, координатор Тима за промоцију и информисање будућих студената Филолошког факултета у Београду и управник Катедре за германистику;
  • доц. др Ана Елаковић Ненадовић, заменик управника Катедре за неохеленске студије;
  • доц. др Драгана Ђорђевић са Катедре за оријенталистику;
  • доц. др Жељка Јанковић са Катедре за романистику,
  • мср Марко Божовић, јапанолог из Центра за студије Азије и саветник за будуће студенте Филолошког факултета у Београду,
  • Ана Милисављевић са Катедре за неохеленске студије,
  • Никола Шкрбић, студент Шпанског језика, књижевности и културе и бивши ђак Карловачке гимназије и
  • Милош Станић, управник Одсека за опште и правне послове.

            Ученици Карловачке гимназије и сви други средњошколци који нам се прикључе преко Zoom-a тако ће добити прилику да из прве руке сазнају све што их интересује о студијама енглеског, немачког, француског, шпанског, грчког, арапског и јапанског језика књижевности и културе, али и о свим осталим студијским програмима и профилима које студентима основних, мастер и докторских студија нуди највећи факултет у Србији.