НАЈБОЉИМ ЂАЦИМА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НА ЗАВРШНОЈ СВЕЧАНОСТИ

На завршној свечаности у част матураната, одржаној у среду, 15. јуна 2022, у дворишту Карловачке гимназије, пред многобројном публиком, сачињеном од родитеља, старатеља, родбине и пријатеља, додељене су награде најбољима у овој генерацији карловачких ђака (2018/2022), у виду диплома и књига, а уручио их је директор, Бранко Стојков.

Награда Ђак генерације, одлуком Наставничког већа, додељена је Данијели Миленковић, IV5.

Награда „Теодора Петровић” – за најзначајнија постигнућа из области друштвених наука – уручена је Данијели Миленковић, IV5.

Награда „Коста Петровић” – за најзначајнија постигнућа из области природних наука – припала је Нађи Јовичић, IV2.

Награду „Бранислав Мандић” – за свестраност – равноправно су добиле Лена Бурсић, IV3, и Николина Ђенадија, IV2.

Награду за најмањи број изостанака заслужила је Данијела Миленковић, IV5.

За најбољег друга/другарицу гласали су сви ученици/е завршног разреда и изгласали Николу Грујића, IV1.

У овој генерацији двадесет две ученице добиле су Дипломе „Вук Стефановић Караџић”: Луна Каић и Каролина Харди из IV1, Ема Исаков, Сара Здравковић, Катарина Бјеговић, Нађа Јовичић и Катарина Видовић из IV2, Лидија Мајорски, Јелена Живановић, Јелена Радовић, Вишња Врањеш, Лена Бурсић, Дуња Микић, Емилија Квочка и Софија Шијаковић из IV3, Наташа Југовић и Данијела Савановић из IV4, Кристина Јовановић и Данијела Миленковић из IV5, Невена Мијановић, Теодора Гагић и Мирјана Дугоњић из IV6.

Од стране школе књигама су награђени и носиоци првих, других и трећих места на државним такмичењима: Данијела Миленковић, IV(српски, латински и немачки језик), Мариа Фолћан, IV6 (српски језик), Александра Исидоровић, IV3 (руски језик), Марко Пауновић, IV2 (енглески језик) и Константин Филиповић, IV5 (енглески језик).

У име награђених захвалиле су се Лена Бурсић и Данијела Миленковић, свака на свој начин. Добитница Награде „Бранислав Мандић”, у духу награде за свестраност, извела је композицију „Sunflower” (Rex Orange County) – певала је пратећи себе на инструменту укулеле, а ученица која је понела титулу најбоље у генерацији рекла је, између осталог: „Сећам се 15. децембра давне 2017. године, када сам у једну свеску написала: Будућа Данијела, ако следеће године у ово време будеш карловачки ђак, свака ти част, то! Сада ми ова реченица не значи много, а реч која би ову школу описала треба измислити, јер она не постоји, и ова школа не постоји нигде више сем овде. Сада се сели у нас и ми је носимо. Oна не може више изаћи из нас и ми у њу више не можемо ући – јер је у нама заувек.”

У музичком делу програма учествовали су: Хор Карловачке гимназије, под диригентским вођством Растка Павлова, професора; Ана Релић, Сара Нешић и Максим Антонић, матуранткиње и матурант КГ.

Програм је водила Лена Радуловић, ученица трећег разреда, која је на почетку говорила песму Радјарда Киплинга „Ако”.

На крају, сви су певали Химну карловачких ђака. Наравно, два пута.

Blog Attachment