Награде и признања Друштва за српски језик и књижевност Србије

Додела награда Друштва за српски језик и књижевност Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије ученицима и наставницима за најбољи средњошколски писмени задатак, литерарне секције, лингвистичке секције, листове и часописе основних и средњих школа и најбоље методичке припреме  одржана је у петак, 7. фебруара 2020. године у Сали хероја на Филолошком факултету у 13.00 часова, у оквиру 61. Републичког зимског семинара.

На основу конкурса Друштва за српски језик и књижевност Србије и Задужбине Десанка Максимовић за литерарне секције основних и средњих школа, наградом „Проф. др СЛОБОДАН Ж. МАРКОВИЋ” награђене су Литерарна секција Карловачке гимназије, Сремски Карловци | Професор: Маја Стокин (прва награда) и Литерарна секција Карловачке гимназије, Сремски Карловци | Професор: Љиљана Малетин Војводић (трећа награда).

Друштво за српски језик и књижевност Србије доделило је и Признања школама и наставницима – менторима који су имали 3 награде од школске 2013/14. до 2018/19. године.

Признања су уручена Карловачкој гимназији и наставницама књижевности, Љиљани Малетин Војводић и Маји Стокин.

 

преузето са званичног сајта Друштва за спски језик и књижевност Србије http://drustvosj.fil.bg.ac.rs/

 

Blog Attachment