Награде за светски пројекат Карловачке гимназије “Let’s be humans, be one…”

У току месеца марта 2021, у  доба пандемије и онлајн наставе, основан је светски пројекат “Let’s be humans, be one…” са циљем да се током трајања Ковида помогне ученицима и наставницима да остану снажни и да створе позитивну атмосферу у свом окружењу, SEL.

Пројекат је основала проф. математике и информатике Бранка Ранисављевић, и он се одвијао кроз два нивоа, кроз сајт на светском нивоу и кроз еТwinning портал за школе из Европе. Обухватао је 25 школа широм света и трајао четири недеље.

Такође, велика подршка реализацији пројекта  стигла је из Турске, од проф. Мустафе Атлија из Киркагач Ататурк школе, као и од школа из Словачке, Хрватске, Турске и Индије.

Карловачка гимназија је освојила низ награда зa овај пројекат: Европску, Националну и Ученичку ознаку квалитета, коју је доделио Еразмус у оквиру eTwinning пројекта, као и награду на глобалном нивоу, коју је заслужила уласком у финале такмичења Pactful, у организацији Универзитета у Сан Дијегу, САД.

Награђени ученици су Ана Савић, Данило Поповић, Душан Трбојевић, Иван Урековић, Јована Петровић, Лана Миленковић, Марина Кенђур, Милица Паравиња, Стефан Стојановић, као и оснивач пројекта проф. Бранка Ранисављевић

Blog Attachment