НАГРАДА ФРАНЦУСКОГ ИНСТИТУТА ЗА ПРОЈЕКАТ КАРЛОВАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Карловачка гимназија је и ове године учествовала и освојила награду на конкурсу „La main à la pâte“ који већ седми пут организује Француски институт из Београда, у сарадњи са Амбасадом Републике Француске у Србији. Тема овогодишњег конкурса била је „Спасимо биолошку разноврсност!“  Циљ овог програма јесте да се међу ученицима током њиховог редовног образовања промовише наука и научноистраживачки приступ. Рок за израду и предају радова био је 15. мај. Укупно је награђено девет школа, седам основних школа и две гимназије.

Карловачка гимназија је награђена за рад „Едемска флора Панонске низије уз кодирање“.

У изради нашег такмичарског пројекта учествовали су ученици III6 и III5 одељења, као и матуранти из, сада већ бившег, IV4 одељења. Имали смо могућност да укључимо партнерску школу или организацију јер смо спроводили рад на терену. Наша партнерска школа била је Основна школа „Славко Родић“ из Бачког Јарка, која је такође награђена на овом конкурсу.

Додела награда је због актуелне епидемиолошке ситуације одржана 20. новембра у онлајн формату. Награде су доделили господин Мануел Буар, директор Француског института и саветник за културу у Амбасади Републике Француске у Србији, те господин Бертран Мије аташе за сарадњу  у Амбасади Републике Француске у Србији.

Додели награда присуствовала је Милица Француз, професорка француског језика и стручни сарадник у пројекту, а наставник ментор је Горан Јовишић, професор информатике.

Све награђене школе су добиле захвалнице и поклон књиге из издаваштва САНУ и „Службеног гласника“.

Честитамо нашим вредним ученицима на освојеној награди.