ДВЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА У КАРЛОВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ” 

Карловачка гимназија организовала је ове године две смотре рецитатора. У Свечаној сали, у уторак, 15. марта 2022, у 11 часова, директор Гимназије, Бранко Стојков, отворио је Градску смотру рецитатора „Песниче народа мог” подсећајући присутне да се такмичење као део обележавања рођендана Бранка Радичевића сваке године одржава у школи. Председница жирија, професорка Славица Шокица, поздравила је учеснике, захвалила им се на великом одзиву и позвала их да ову смотру учине традиционалним окупљањем поклоника поезије и рецитовања. Карловачка гимназија смотру рецитатора организује у сарадњи са Савезом уметничког стваралаштва аматера Војводине.

Поезију је надахнуто говорило двадесет осморо ученика из три школе Сремских Карловаца: Основне школе „23. октобар”, Богословије „Свети Арсеније Сремац” и Карловачке гимназије.

Жири у саставу: Славица Шокица, професорка КГ, Александар Матић, драмски уметник, и Гавра Дражић, професор КГ, након оцене наступа рецитатора који су се такмичили у две категорије, на Зонску смотру у Бачу упућује Дуњу Чанчаревић и Драгану Бунаревић, две учеснице средњег узраста из Основне школе „23. октобар”, а у категорији старијих рецитатора Ању Вејновић, Лену Радуловић и Теодору Јовановић из Карловачке гимназије. Ментори рецитатора били су професори Виолета Грујичић, Ненад Војводић, Љиљана Малетин Војводић, Сандра Урбан, Маја Стокин, Јована Реба и Јелена Марјановић.

Учесници су показали изузетан дар и надахнуто говорили стихове те је атмосфера била веома пријатна.

Захваљујемо се на сарадњи Основној школи  „23. октобар” и Богословији „Свети Арсеније Сремац” и њеном ректору господину Јовану Милановићу.

Фотографије: Теодора Киш, IV4

СМОТРА РЕЦИТАТОРА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ

Карловачка гимназија организовала је Градску смотру рецитатора на руском језику, која је одржана у уторак, 15. марта 2022. године, од 13 сати, у Свечаној сали Карловачке гимназије.

Професори Карловачке гимназије Славица Шокица и Гавра Дражић поздравили су учеснике и професоре и посветили такмичење преминулом професору руског језика у Карловачкој гимназији, Браниславу Мандићу, који је био узор ђацима и чија је идеја била покретање овог такмичења у Гимназији.

Поезију су интерпретирали ученици Основне школе „23. октобар” и Карловачке гимназије. Стручни жири, који су чинили професор српског језика и књижевности Гавра Дражић и професори руског језика и књижевности Јасмина Аврамов и Данијел Метикош, одабрао је ученике који ће се такмичити у рецитовању поезије на смотри у Руском дому у Београду. Награђени такмичари из Основне школе „23. октобар” су: Хана ШутијаМарина Палић и Снежана Перић, а њихов ментор је професор Данијел Метикош. Карловачку гимназију представљаће ученици: Христина БјелајацАлина Анастасијевић ИвковићАлекса ПљеваљчићТеодора Силард и Анђелина Шутија, а њихове менторке су професорке Нађа Маркс и Маја Прица.

Био је то леп и уметношћу надахнут дан у Карловачкој гимназији.

Фотографије: Нађа Маркс и Јелена Марјановић, проф.

Blog Attachment