Дани Мексика

На иницијативу Мексичке амбасаде у Србији, на Филозофском факултету у Новом Саду, организовани су Дани Мексика посвећени једном од најзначајних мексичких празника, Дану мртвих , који се обележава сваке године између 31. октобра и 2. новембра. На овај празник људи се сећају својих најмилијих који су преминули, одајући им почаст на посебан начин – организовањем својеврсне забаве која слави животе покојника. 
Ученици Карловачке гимназије учествовали су у прављењу олтара који је изложен у холу Филозофског факултета као и на књижевном конкурсу “Calavera literaria”. У категорији средњих школа, наши ученици су освојили сва три прва места: треће место припало је Софији Максимовић, ученици II-5 разреда. Друго место освојио је Ђорђе Куруцић, ученик IV-2 разреда. Прво место освојила је Симонида Петровић, ученица II-5 разреда.
О наградама је одлучивао жири Универзитета у Веракрусу, а у организацији овог догађаја поред Одсека за италијанске и ибероамеричке студије и Мексичке амбасаде у Београду учествовала је и организација “Latinos en Serbia”, школа “Latina” из Новог Сада. 
Blog Attachment