ВУКУ МАНОЈЛОВИЋУ ДРУГА НАГРАДА НА 51. ЛИМСКИМ ВЕЧЕРИМА ПОЕЗИЈЕ

У финалном програму 51. Лимских вечери поезије, 22. децембра 2023, у којем су се читањем своје поезије представили и прибојској публици, проглашени су најбољи млади песници и песникиње. ПРВА награда за циклус од пет песама припала је Матеи Грбовић из Гимназије „Слободан Шкеровић” из Подгорице, ДРУГУ награду понео је Вук Манојловић, ученик Карловачке гимназије, а ТРЕЋУ Милица Боровчанин из Сокоца.

📚

ЧЕСТИТАМО НАШЕМ ВУКУ НА ВЕЛИКОМ УСПЕХУ!!!

📚

Ове године жири је радио у саставу: проф. др Јасмина Ахметагић, председница, проф. др Светлана Калезић Радоњић и мр Бојана Стојановић Росић. Од пристигла чак 92 циклуса песама под шифрама, жири је изабрао најбољих пет, а у финалном програму прогласио прва три.

📚

Наш ученик је са својом професорком књижевности, Сандром Урбан, провео три дана у Прибоју, где је пратио програм овогодишње манифестације, у оквиру којег је промовисана хрестоматија победника Лимских вечери поезије у првих пола века – „Златни јубилеј Лимских вечери поезије”, промоцију збирке песама Предсказање пепела” Таре Вељковић, победнице 50. ЛВП, и посетио Завичајни музеј у Прибоју.

📚

Организатори најстарије песничке манифестације у региону улажу огроман напор и велики ентузијазам да она и даље живи и има непољуљан углед и значај за млади песнички свет. Такође, њихово гостопримство и срдачност могу у песму да уђу.

Blog Attachment