Боравак карловачких ђака у Јени

Пре три године започела је сарадња наше школе са Одељењем за међународну сарадњу Фридрих Шилер, универзитета у Јени (Friedrich-Schiller Universität Jena). Овај програм нуди нашим ученицима плаћене десетодневне „пробне студије“ у Јени (Schnupperstudium) где се заинтересовани ученици могу информисати о могућностима студирања на овом универзитету. 
Претходне две године овај програм се, због пандемије, одвијао онлајн, док су ове године троје ученика наше гимназије: Ива Јаковљевић, Стефан Стојшин III6 и Катарина Цаврић II6, заједно са ученицима Филолошке гимназије из Београда и ученицима из Грузије, боравили у Јени од 28. јуна до 8. јула. 
Програм је обухватао курс немачког језика, разговоре са студентима и професорима, излет у живописни Вајмар, место где су живела и стварала два великана немачке књижевности Гете и Шилер, посете културним дешавањима у Јени, као и незаборавну посету планетаријуму. Ако су вам ове сјајне слике заголицале жељу да и ви, трећаци и четвртаци, догодине будете део овог програма, за додатне информације се можете обратити професорки Драгани Кошарчић.
Blog Attachment