АУТОРКАМА НАЈБОЉИХ КРАТКИХ ПРИЧА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

На завршној свечаности у част матураната, одржаној у среду, 15. јуна 2022, у дворишту Карловачке гимназије, уручене су и награде ауторкама најбољих кратких прича на литерарним конкурсима фондова-меморијала „Иван Радоњић” и „Филип Француски”.

У конкуренцији прича чији су аутори/ауторке матуранти/матуранткиње Карловачке гимназије, прву награду на 32. конкурсу Фонда „Иван Радоњић” освојила је НЕВЕНА ЖИВКОВИЋ, IV5, за причу под насловом „Фрижидер”. Награду, која се састоји од дипломе, фигурине Пинго, најбоље графике на завршној години Академије уметности у Новом Саду, комплета књига Дејана Медаковића, „Ефемерис” (I–V; поклон Издавачке куће „Прометеј”) и поклон-писма Фризерског салона „Вал” из Новог Сада, уручио је директор КГ. По жељи ауторке, првонаграђену причу прочитала је њена другарица из одељења Бранислава Васић.

Другу награду добила је ДУЊА МИКИЋ, IV3, за причу под насловом „Итаке”. Трећа награда припала је ЛУНИ КАИЋ, IV1, за причу с насловом „Срп”. Друго и трећенаграђеној ученици награде је обезбедила Карловачка гимназија, а овом приликом то је роман „Доба мједи” Слободана Шнајдера.

Награде на 15. литерарном конкурсу „Филип Француски” ауторкама најбољих прича уручио је председник Фонда, г. Зоран Француски. Прву награду добила је ЛУНА КАИЋ, ученица IV1 Карловачке гимназије, за причу под насловом „Вече на Штоју”. Другу награду поделиле су ЕМИЛИЈА СТОЈАНОВИЋ, ученица III4 Карловачке гимназије, за причу под насловом „Филозофско дрво”, и НАТАЛИЈА СТАНОЈЕВИЋ, ученица I5 Филолошке гимназије из Београда, за причу без наслова (Наталији ће награда бити послата поштом). Трећа награда уручена је ДАНИЈЕЛИ МИЛЕНКОВИЋ, ученици IV5 Карловачке гимназије, за причу под насловом „Шљивово време”. Комплете књига и диплома обезбедили су заједно Фонд „Филип Француски”, Карловачка гимназија и породица Француски.

Луна Каић, прочитала је првонаграђену причу, која је написана у дијалошкој форми, заједно са својом другарицом из одељења Миланом Мијић.

Blog Attachment